Home » Food » Vegan ontdekkingsreis Málaga

Vegan ontdekkingsreis Málaga

Na de Ruta del Sol heb ik twee dagen erachteraan geplakt om een kijkje te nemen in de indrukwekkende stad Málaga. Ook ontdekte ik dat ze gigantisch veel vegan restaurants hebben. Dus naast het cultuur snuiven hebben we elke dag twee verschillende vegan plaatsen bezocht. Deze heb ik hieronder kort beschreven. Ik raad ze allemaal aan, maar één in het bijzonder. Ik ga zeker terug naar het Recyclo Bike Cafe. Ik raakte verliefd met de inrichting en voornamelijk de tafel. Daarnaast was het eten voortreffelijk!

Teteria Palacio Nazari

De eerste avond hebben mijn vriendin en ik een bezoek gebracht aan een theehuis. We liepen tegen dit restaurant aan, omdat La Baiona gesloten was. Het theehuis is heel knus ingericht, met allemaal kleine tafeltjes, banken en krukken. Het was niet echt een plek om uitgebreid te dineren, maar wel leuk. Het is eigenlijk een soort indiaans theehuis. Ik koos vooraf voor de linzensoep en als hoofdgerecht hadden wij een tweepersoons vegan paella gekozen. De linzensoep was zo zoals je zou verwachten, niet de gepureerde soep die ik regelmatig in hotels zie. Beide gerechten waren heerlijk, de paella was wel wat te vet. Maar dit is volgens mij wel typisch Spaans.

Adres: Calle San Agustín, 7.

Menukaart bij NicPic

NicPic

De volgende dag hebben wij een bezoek gebracht aan NicPic. Daarvoor hebben we eerst een fietstocht gemaakt langs het kasteel en het romeinse theater. Onze lunchplek is tevens een hostel. Erg leuk! Ik ben niet eerder deze combinatie tegengekomen, een vegan restaurant en hostel. De inrichting is modern.

Ook hier heb ik weer voor de linzensoep gekozen, welke overigens wel beter was dan die in het theehuis. Daarnaast deelden we de pekora’s. Deze verschilden van onze verwachting met Beet Vegetariano. Ze waren niet zo krokant, maar ze waren prima te eten.

Als tweede gerecht had ik een wrap en mijn vriendin een burger. De burger viel niet helemaal in haar smaak, hij was gemaakt van linzen. Af en toe eten we ergens en dan zit er een vreemde smaak aan zulke burgers. Bij de burger kon je kiezen voor avocado of een vegan cheddar kaas. De keuze was gevallen op de vegan cheddar kaas, die overigens wel goed was. Mijn wrap was goed gevuld met bonen en allerlei groenten, naar mijn menig is dat altijd een goede combo.

Adres: Calle San Juan de Letran, 7-9.

Recyclo Bike Cafe

Voordat we de auto pakten om terug te rijden naar Orihuela Costa hebben wij een bezoek gebracht aan het dak van de Kathedraal. Om als vlugge Japie in de binnenstad te belanden pakten we de step. Erg leuk! Ze staan overal van Tier, Lime en Wind je kan ze door middel van een app, die je aan je creditcard koppelt gewoon pakken. Je betaald een startfee van 1 euro en daarna 15 cent per minuut. Ze gaan wel erg hard (26km/h)!

Daarna hebben we geluncht bij het Recyclo Bike Café. Echt een aanrader. Plus als je op de fiets gaat krijg je 10% korting.

Het is van binnen erg leuk ingericht en je voelt je er meteen thuis. Helemaal als wielrenner is het geweldig om al die fietsen aan het dak te hangen. Plus mijn vriendin is helemaal gek van die tafel. Dus ben benieuwd hoelang het gaat duren als ik terug ben in Nederland tot ze ook zo’n soort tafel heeft gecreëerd.

Op de kaart zijn de veganistische gerechten duidelijk aan gegeven. Plus het is ook mogelijk om, in overleg, een bepaald gerecht vegan te ontvangen. M’n vriendin koos voor de vegan chorizo en ik voor de hamburger. Het overtrof mijn smaakpillen, zo lekker was het. Mijn keuze was niet alleen op een ‘gewone’hamburger gevallen, maar op een pittige hamburger. Pfoeh die was echt pittig! Toen hebben we naast een koffie ook iets fris besteld. Zodat ik mijn mond kon blussen. We kozen een limoncello en een cola van Fritzz Kola. Dit had ik niet eerder gehoord. Maar het smaakt goed.

Adres: Marques de Villafiel 4

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: