Home » Food » Vegan hotspot Nantes Totum Cantine Bio

Vegan hotspot Nantes Totum Cantine Bio

De laatste avond van mijn korte trainingsweek in Frankrijk heb ik doorgebracht in de stad Nantes, omdat ik vanuit daar naar Alicante vloog en ik slaap dan meestal naast de luchthaven. Aangezien mijn vlucht de volgende dag pas ging had ik een avondje in Nantes, normaal eet ik gewoon vlak bij het hotel. Maar deze keer heb ik een taxi naar het centrum genomen. Via de Happycow app zag ik Totum Cantine Bio, die prettig genoeg 100% veganistisch is.

Het concept de ‘aanschuiftafel’

Toen ik binnen kwam om 19.00 uur was ik de enige, maar 10 minuten later zaten bijna alle tafeltjes vol, verbaasde me wel een beetje gezien het hier niet echt bekent is. Leuk en knus als je er binnenkomt, ook was er een ‘aanschuiftafel’, dit is een tafel voor 10 personen en hier kan je dan aanschuiven mocht je alleen zijn of graag met nieuwe mensen willen eten. Een erg leuk concept!

Zeker wel een gezellig restaurant, het was er niet groot, maar dat maakte het knus. Daarbij was het restaurant niet alleen veganistisch, maar ook alles was glutenvrij en organisch! Wat je toch vrij weinig ziet.

Keuze was goed

De kaart bestond uit een tiental gerechten. Bij de dranken stonden organische biertjes, ook een gember bier zonder alcohol. Wel eens van gehoord maar nooit geproefd. Zeker iets wat ik graag meer op de kaarten wil zien, zelfs in verschillende supermarkten kon ik het niet vinden helaas. Als voorgerecht koos ik voor een groentensoepje, was ook de enige soep en kwam uit een grote pan. Het hoofdgerecht een hamburger, hier kreeg ik aardappeltjes bij en wat sla. Ik ben nooit onder de indruk geweest van welke sla dan ook, maar je kon echt proeven dat het organisch was. De hamburger was ook lekker, de burger was niet stevig zoals een ”normale” burger, maar goed te bikken. Tot slot heb ik mijn avond afgesloten met een toetje, namelijk een brookie, ook wel een brownie met als onderkant een koekje. Al met al klopt het hier wel, simpel en alles wat ik heb gegeten was lekker. Het menu kost €19,50, voor, hoofd en nagerecht, organisch, gluten-vrij en vegan…! Kan er volgens mij wel mee door ?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: