Home » Travel » Reisverhaal #9 Kuala Lumpur

Reisverhaal #9 Kuala Lumpur

Een vlucht van acht uur naar Kuala Lumpur. Voor mij went het gelukkig wel om zo lang te vliegen. We merken ook hier wel het effect van het Corona virus. Voor het landen gebruiken ze disinfectie spuitbussen om het hele vliegtuig te ontsmetten. In Japan is een mondkapje heel normaal. Nu zie je het overal wel. Verder valt alles nog mee.

Eerste volle dag Kuala Lumpur

Het is hier een stuk warmer dan de zeven graden in Tokio. Gelukkig maar. We komen redelijk laat aan, dus snel wat eten en dan is de dag alweer voorbij. De eerste echte dag gaan we met de tram naar een hoge toren midden in de stad. Er is van alles te doen. We bekijken het bos wat eromheen ligt. Hier staan allemaal bijzondere planten en bomen. Helaas is veel kapot gegaan, ik denk door een eerdere storm misschien. We gaan maar wat eten… Vind ik persoonlijk altijd leuker om te doen. We eten in een 100% plantaardige sushi restaurant. De ober gaf een suggestie voor twee sushi gerechten. Dat namen we maar aan. Alleen kwam het er ook echt bij en niet in plaats van de sushi die we zelf bestelden. Dus tonnetje rond gingen we weer met de metro terug naar het hotel..

Buta Cave

Voor de trappen van Batu Cave

We hebben een tripje geboekt om de Batu Cave te bekijken. Een gelovige plek met een enorm gouden standbeeld van Budha. We rijden met slechts een aantal andere Chinezen(hoest, hoest) richting de grot. De taxi chauffeur die ons naar de bus toe bracht vertelde dat ze niet blij waren met Chinezen hier. Omdat ze vaker ziektes meebrengen, doordat (zoals hij het vertelde) ze alles eten, echt alles.

272 treden zijn het naar de top. Onderweg zien we al tientallen apen. Echt bang zijn ze niet, je kunt ze bijna aanraken. Als je door de grot heen loopt zie je de opening boven je. Hier groeien allerlei planten langs de zijkanten. Prachtig om te zien. We rijden verder met de bus naar een fabriek waar ze tin maken. Gemaakt van blik, antimonium en koper. Ze maken er vooral bekers en theepotten van. Leuk feitje! Ook de beker voor de Formule 1 hier is hiervan gemaakt.

Paar voorbeelden van producten

Tot nu toe lijkt Kuala Lumpur heel verschillend. We zien vrouwen in burka’s, waar je alleen de ogen van kunt zien. Maar ook gewoon zonder. We zien mensen die op straat leven of in de rij staan bij een voedselbank en ondertussen rijden de Lamborghini’s en Ferrari’s je constant voorbij. Veel mooie gebouwen en gebouwen die lijken om te gaan vallen.

Nu nog een paar dagen genieten in Kuala Lumpur voor we weer verder gaan.

Het eerste deel van deze week gemist? Lees het hier.

Batu Cave
Petronas Twin Towers
Klaar voor de dagtrip
Apen bij Batu Cave
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: