Home » Travel » Reisverhaal #8

Reisverhaal #8

‘Time flies when you are having fun!’ Van de jungle naar de drukste oversteek op de wereld. Wij zijn klaar voor nieuwe avonturen in een nieuw land.

Onze dagen in Bali zijn geteld. Op het moment dat we aankwamen op Bali dachten we dat twee maanden te veel zou zijn. We keken zelfs nog om eerder te vertrekken. Maar de tijd vloog voorbij! Ik wilde nog wel langer blijven. Het leven op Bali went. Helemaal, omdat we de laatste weekjes minder uitstapjes hebben gemaakt. We hadden elke dag een redelijk vast ritme en dan gaat het gewoon sneller.

Aangekomen op onze nieuwe bestemming

We hebben een nachtvlucht naar Tokio, dus we komen op tijd aan. Vanaf daar is het nog anderhalf uur met de trein naar ons hotel midden in de stad. Het is even zoeken om de juiste lijn te vinden. Bijna niks is in het Engels vertaald. Gelukkig hebben we vooraf al even gekeken waar we kaartjes kunnen kopen. Vanaf het station lopen we naar het hotel toe. Het eerste wat opvalt is hoe stil en rustig het hier is. Geen getoeter of lawaai van uitlaten. Heel anders dan op Bali of zelfs in Nederland. Het eerste wat we doen? Lunchen bij een typisch tentje hier in Tokyo. Het is heel klein opgezet, plek voor maar tien of twaalf mensen. Je kunt alleen op een kruk zitten langs de bar. Geen ruimte voor tafeltjes. Alleen curry gerechten en het staat ook binnen vijf minuten voor je neus. Wel grappig om te zien en te proeven.

De eerste dag in Tokio

We hebben al wat dingen uitgezocht die we graag willen zien. De afstanden hier zijn wel groot. Alleen het deel Shinjuku, waar wij verblijven, is al behoorlijk groot en te voet duurt het lang om alles te zien. Of we zo met de tram kunnen reizen, daar zijn we nog niet helemaal uit. Gelukkig zijn er huurfietsen die je met een code kunt gebruiken. Daarmee gaan we vandaag van A naar B. Even online zoeken en we kunnen met onze fietsen vertrekken. Eerst richting de Golden Gai tempel. Niet zo heel bijzonder. Het is echt een plek waar mensen komen om iets te doen wat lijkt op bidden. We rijden verder naar Shinjuku Gyoen. Een groot park midden in deze wijk. Onderweg zien we andere fietsers over de weg fietsen. Dus dat doen we ook, het voetpad is vaak druk. Het lijkt niet helemaal goed, er is geen aanduiding dat je er mag fietsen en auto’s houden er niet echt rekening mee. Later zien we wel fietsbanen op de weg. We wisselen een beetje van straat naar stoep als het kan.

Golden Gai Tempel

Het park is zeker leuk om te zien. Je kunt er een hele tocht maken als je alle paden doet. Je vergeet bijna dat je midden in een grote stad bent. Veel grote bomen en bijzondere planten. Er is ook nog een kas waar allemaal tropische planten groeien. Hier konden we even opwarmen. Want het verschil met Bali is ruim 20 graden en dat is even wennen. Aangezien we beide zin hebben om wat te gaan eten, fietsen we weer verder om te lunchen.

De drukste voetgangers oversteek ter wereld is hier in Shibuya. Een druk kruispunt waar mensen ook diagonaal kunnen oversteken. Je ziet hier in verhouding heel weinig auto’s. Mensen gebruiken vooral de tram of lopen gewoon overal heen.

Shinjuku Gyoen
Shinjuku Gyoen
Plantje Green House @ Shinjuku Gyoen
Crossen op ‘t fietsje
Shibuya Crossing
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: