Home » Travel » Reisverhaal #5

Reisverhaal #5

Toch de rijstvelden in, maar niet in Tegalalang (Ubud). Wij ontdekten een nieuwe plaats, met een prachtig uitzicht. Ook ontdekten we onze favoriet onder de noemer ‘watervallen’. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Rijstvelden Jatiluwih

We bezoeken de rijstvelden van Jatiluwih. Net als bij Ubud heb je hier een gebied met heel veel rijstvelden. Kenmerkend door de treedes waarop de rijstplanten groeien. Waar de velden beginnen betaal je entree en dan rij je verder naar de ingang. Je hebt meerdere routes om te lopen en ook verschillende in- en uitgangen. We hebben de langste route gelopen van ongeveer vijf kilometer. De kortste route was 1.5 kilometer. Volgens het bord is het 4 tot 5 uur lopen voor de grootste lus… Zo lang hebben we er gelukkig niet over gedaan.

Tijdens het wandelen zie je alle fases waarin rijst groeit. Van kleine plantjes in het water, tot grote planten op droge bodem en daarna als het droogt in de zon. Weer is het tijdens het lopen heel rustig. We zien wel de mensen aan het werk. Af en toe zien we andere toeristen rondlopen, daar blijft het bij. Je hebt een prachtig uitzicht wanneer je weer richting het begin punt loopt. Op de terugweg begint het te sputteren, en daarna komt het weer met bakken uit de lucht. We schuilen eventjes, maar er lijkt geen eind aan te komen. Overal om ons heen is het donker en we rijden dan ook verder met onze poncho’s om te lunchen. Verstopt in een woonwijk zien we Organic Farm Cafe, een leuke plek waar ze veel groenten en kruiden zelf groeien.

Twin Lake watervallen

Weer een waterval, zullen jullie denken. Maar deze behoort toch tot één van onze favorieten. In Benyumale bezoeken we de “Twin Waterfalls“. We slaan een weg in, richting onze bestemming. Het lijkt er niet echt op alsof we goed gaan. De weg gaat over in een enkel spoor, wat uiteindelijk toch wel naar de ingang gaat van de waterval. Zoals gewoonlijk dalen we via een trap af richting het dal. Een prachtige plek waar je ook mag zwemmen. Je ziet wel dat er een dam is gemaakt, zodat het water hoog genoeg is om in te baden of zwemmen. Het water is volgens de borden zelfs schoon genoeg om te drinken. Wat denken jullie van dit pareltje?

Uluwatuh, een plek op het schiereiland Bukit

Om meer van het eiland te zien gaan we een paar dagen naar het zuiden. Het is ongeveer 3 uur rijden om er te komen. Het schiet mooi op, tot we in Denpasar aankomen. De hoofdstad. We missen een afslag, gelukkig maakt het niet zoveel uit volgens de navigatie. Maar het staat overal vast. Iedereen die op twee wielen zit rijdt langs de auto’s. Over de stoep, links of rechts er langs. Maakt allemaal niet uit. Balanserend in de eerste versnelling en beide een rugzak op rijden we ook langs alle auto’s. We gaan maar even wat eten, hopende dat het daarna een beetje meevalt. We stappen weer op de motor en rijden verder, je rijdt gewoon weer de file in. Alsof er niks is veranderd. Volgens mij is het nooit anders hier. De weg wordt drie banen, dus het rijd weer. Iets verderop staat alles weer vast, drie rijstroken breed. Tot aan het hotel blijft het zo. We tikken nog even met de spiegel een auto aan. Dit gaat vast wel vaker voorkomen…

Benieuwd wat wij van het zuiden gaan vinden? Wat we gaan beleven? Of er nog meer kunsten op de weg voorkomen? Dat is nog even afwachten… Ook voor ons! Op naar volgende week.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: