Home » Cycling » Op naar het NK

Op naar het NK

Tijdrit training van Steven Lammertink in Alicante Spanje

Aankomende maandag rijd ik de Ventoux Classic. Dit is mijn laatste wedstrijd voor de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden. Sinds Circuit de Wallonië werk ik aan mijn voorbereiding voor het NK. Ik heb de afgelopen weken geen koers gehad en met een programma kan de voorbereiding beter zijn. Maar ik vind het wel prettig om me thuis zonder de lange reisdagen voor te bereiden. Dit heeft ook zo zijn voordelen. 

Tijdritfiets bij de hand

De afgelopen weken en de aankomende tijd krijgt mijn specialisatie, de tijdrit, mijn volle aandacht. Gelukkig heb ik mijn tijdritfiets thuis staan, wat zeker geen standaard is binnen de wielersport. Met weinig tijdritten dit jaar op het programma heb ik er niet heel veel uren op gemaakt. Het kost mij altijd veel tijd om er comfortabel op te zitten. Ook heb ik deze tijd nodig om mijn normale waardes te halen, doordat ik aerodynamica boven comfort zet. Je wilt namelijk zo aerodynamisch als mogelijk zijn. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je hoofd en schouders uit de wind zijn.

In Ruta del Sol was mijn laatste tijdrit, niet een om over naar huis te schrijven. Maar mijn longproblemen gaan langzaam wel beter. Ik verwacht er bij de kortere inspanning, zoals 40km niet veel last van te hebben.  

Elke dag de druk op mijn armen

Deze week heb ik elke dag op de tijdritfiets getraind. Wat zwaarder was voor mijn armen, dan de benen. Zeker als je een duurtempo rijd, dan komt er meer druk op je armen te staan. Dus elke 5 a 10 min kom ik even rechtop om alles te ontlasten. Totdat ik redelijk comfortabel ca 45min de positie kan aanhouden. Twee jaar geleden viel ik hard in de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland, na een hele goede proloog. Helaas kon mijn fiets niet mee terug, daardoor zat ik twee weken zonder tijdritfiets. Doordat de positie is zo anders dan een wegfiets, ga je kapot op de lange stukken zonder bochten. Na het NK tijdrijden in Montferland weet ik nog, dat ik niet meer normaal kon lopen of zitten na de finish. Ook moest ik mee naar de dopingcontrole vanuit de loting. Hier heeft het mij twee uur gekost om een plasje af te leveren.

Klaar voor de start

Ik verheug me op mijn deelname aan het NK tijdrijden in Ede. Ook ben ik die week actief op het NK weg. Maar voordat ik weer in het vliegtuig stap naar Nederland, rijd ik zaterdag een GranFundo met mijn favoriete koffieshop. In de avond reis ik af naar Frankrijk voor de Ventoux Classic twee dagen later. Dinsdag is het dan echt tijd om in Nederland voet aan de grond te zetten. Tot dan werk ik hard aan mijn tijdrit. 

Komen jullie ook naar Ede?

Volg:
Delen:

2 Reacties

  • Steven Lammertink
   Auteur
   juni 11, 2019 / 3:20 pm

   Bedankt Ben!??

   Ik ga mijn uiterste best doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: