Home » Cycling » Het vliegtuig vertrekt met of zonder jou

Het vliegtuig vertrekt met of zonder jou

Tijdrijden trainingskamp Theix Lammertink Vital Concept

Het is 7 uur in de ochtend, de wekker gaat. Mijn koffers heb ik gisteren al gepakt; grote koffer, kleine koffer en een rugzak. Maar ik zal toch wel iets vergeten zijn… Nog even de mailtjes doornemen die ik naar mijzelf heb gestuurd. Om te lezen wat ik nog mee moet nemen. Ohja… Adams nog even laten weten waar ik uithang de komende dagen. Mijn ‘fake’ omeletten staan al klaar, mijn ontbijtje op eten en dan is het zover. Ik gooi m’n koffers in de auto en vol gas naar het vliegveld.

Nothing is going to stop me!

Helaas heb ik altijd de gewoonte om tijden aan te houden, voor als alles mee zit. Vlak voor de luchthaven staat 6 kilometer file. Het staat helemaal vast. Wat je dan zal zien, ja hoor ik ben net een afslag voorbij. Ik twijfel geen moment, ik ga naar de vluchtstrook en rijd 500 meter achteruit! Tijd genoeg als ik bij de gate zit. Eerste wat ik altijd doe is water halen, zeker op een reisdag moet je veel drinken. Het eerste vliegtuig van de dag gaat naar Amsterdam, niet geheel verrassend vol met ‘kaaskoppen‘. Dat is toch wel weer even wennen. Tijdens de vlucht lees ik mijn Franse boekje of ik kijk een filmpje. Uiteindelijk met vertraging geland, dat resulteert in, minder dan een uur overstap tijd. Snel wat eten en dan richting de gate.

Als je denkt dat alles goed is…

Ik zit mooi voorin. Het is nog dik een uur naar Nantes. Als ik land is alles in orde, mijn koffer komt gelukkig aan. Dat is toch altijd even afwachten. De douaneagent kijkt me aan als ik richting de uitgang loop, maar hij zegt niks. Tenminste dat dacht ik. Hij heeft toch wel vragen, of ik iets heb aan te geven. Nee dat heb ik niet, dus ik kan doorlopen.

Kind aan huis

De verzorger van de ploeg heeft zijn collega net opgehaald bij de trein en is onderweg naar luchthaven Nantes. Ik ga nog even iets eten bij de uitgang en dan is het nog een uur rijden naar het hotel in Theix. Inmiddels ben ik hier kind aan huis. Waarschijnlijk heeft niemand hier zo vaak geslapen als ik. Hoe dan ook, de mini stage kan beginnen!

De trainingen zijn net als de vorige keren te zien op Strava.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: