Home » Cycling » De kop is er af met Ruta del Sol en Almería

De kop is er af met Ruta del Sol en Almería

Steven Lammertink tijdens een etappe in Ruta del Sol foto is gemaakt door Sirotti
Foto Sirotti

Afgelopen week heb ik de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen gereden. Het voelt goed om na alle stages en trainingskilometers, weer in koers te zijn. Benieuwd naar mijn ervaringen van deze wedstrijden? Lees dan vooral verder.

Classica a Almería

De eerste koers was de Classica a Almeriá, die meestal eindigd in een sprint. Zoals gewoonlijk rijd er een groepje weg en er gaat een ploeg controleren. Halverwege de wedstrijd word er flink doorgereden op een klim, ongeveer 40 man rijd vooruit en zonder goede benen zat ik daar niet bij. Vooraan bleven ze rijden en wordt het onmogelijk om nog terug te keren, dus dan is de koers simpelweg gewoon voorbij. Na de wedstrijd merk ik dat het eindeloze longprobleem van afgelopen seizoen nog niet 100% weg is, zonder dat er een directe oplossing voor is.

Nare verrassing voor de tweede etappe van Ruta del Sol

De Vuelta a Andalucia, ook wel Ruta del Sol bestond uit 5 etappes met 1 tijdrit. Ik had een goed gevoel na de eerste dag. Met een kleine groep arriveren we bij de finale klim, ik help voor zover mogelijk mijn ploeggenoten en dan eindigd daar mijn wedstrijd. Gelukkig, voel me al een stuk beter dan in Almería.

De volgende ochtend ga ik rustig aan tafel zitten, als een ploeggenoot mij verteld dat alle fietsen zijn gestolen. Even vraag ik me af waarom hij zo’n slechte grap maakt, zo vroeg in de ochtend. Helaas dit was niet het geval, 12 van de 14 wegfietsen zijn weggehaald en waarschijnlijk al ergens de grens over. Waaronder die van mij. Gelukkig kan er snel van alles worden geregeld, uit lokale fietsenwinkels, andere ploegen en de neutrale wagen komen er toch wat Orbea’s onze kant op. Ik krijg een mooie oranje fiets, helaas is alleen het frame hetzelfde als mijn eigen fiets. Maar ik kan mijn weg vervolgen, ietwat oncomfortabel…

De rit tegen de klok

Tijdrit van Steven Lammertink in de 3e etappe van Vuelta Andalusië
Foto Sirotti

Op vrijdag stond de tijdrit op het programma. Het was een zwaar parcours met een steile klim op het einde. Ik doe mijn gewoonlijke voorbereiding, maar helaas heb ik de fiets niet thuis gehad om er veel uren op te kunnen maken. Dit merk ik al snel, de afdaling was meer afzien dan het klimmen. Het is wat het is, snel door naar de laatste etappes.

De vierde rit is kort maar krachtig, twee flinke klimmen zitten er in en duidelijk is het een rit voor de klimmers. Op de eerste klim vormt een grote groep waar ik in zit, dan is het samen naar de finish rijden en zorgen dat je binnen de tijdslimiet zit.

De laatste etappe, de benen voelen nog goed. Maar ik begin steeds meer te merken dat mijn longen me tegen houden. Het peloton schiet in gang op de laatste klimmen van de dag, niet eens zo lang. Maar te veel voor mij zoals het nu is helaas. Ruta del Sol en daarmee zitten ook de eerste koersdagen er weer op.

Op naar de rest van het seizoen met als volgende race Strade Bianchi op 8 maart.

Steven Lammertink voor de start op zijn geleende oranje fiets.
Foto Sirotti
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: