Home » Cycling » De jacht naar mijn eigen wielerschoen

De jacht naar mijn eigen wielerschoen

Bij onze ploeg ligt de schoenkeuze bij iedereen individueel, in tegenstelling tot veel andere ploegen waarbij je wielerschoenen ontvangt via de ploegsponsor, mag ik zelf op jacht naar mijn schoenen.

Aan het begin van vorig jaar heb ik gekozen voor Bont schoenen, maar nu heb ik toch gekozen om mijn schoenen te laten maken naar mijn voeten. Ik legde altijd al in mijn eigen zooltjes in standaard schoenen, maar het is toch ideaal als je schoen helemaal voor je eigen voeten is gemaakt. Dus ik heb contact opgenomen met een bedrijf en ik heb via de post het pakket gekregen om mijn eigen mallen te maken.

Het pakket

In het pakket zaten twee foam-dozen, waarin ik mijn voetafdruk maakte, zodat de aangepaste zolen konden worden gemaakt konden. Verder drie sokken, drie plasticzakken en drie zakken met als ware gips sokken.

Voorbereiding is het halve werk

Je ziet in Nederland deze schoenen niet vaak voorkomen, daarom vind ik het ook leuk om jullie mee te nemen in het proces dat ik heb meegemaakt, met het maken van deze schoenen. Zoals ik al noemde heb ik de ingrediënten gekregen en begeleid via Skype gaan we van start. Mijn vriendin kreeg de uitleg hoe zij te werk moest gaan, en tevens keken zij mee of het goed ging. Ook had ze een filmpje bekeken om inzicht te krijgen wat zij moest doen.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen

Make_your own cycling shoes rocket7

Gelukkig krijg je van alles drie stuks, want de eerste keer is het altijd nog voelen en kijken hoe het gaat. Ja, ik had een halve sok aan en toen was het al hard. Dit is natuurlijk niet handig als je een hele schoen wil. De sok is daadwerkelijk een gipssok die geactiveerd wordt door water. Na de eerste maal had ze nog één kant bij mijn linker- en rechter voet. Dus toen moest het in één keer goed gaan. Eenmaal de sok aan, is het een kwestie van tijd tot de sok is uitgehard.

Ready to made them!

Yes het is gelukt! Nu stuur ik alles met de post terug en zie ik uiteindelijk de schoenen tegemoet. Later meer…..

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: