Home » Food » Buda Bakery & Resto

Buda Bakery & Resto

Vegan taarten, een prachtig uitzicht en een vega kaart! Dat is Buda Bakery & Resto. Stap je binnen, dan ruik je de heerlijke geur van vers brood. 

Pumpkin & Lemon Cheese cake

Voor mijn verjaardag heeft Karina een taart geregeld. Ze is naar de Buda Bakery gegaan samen met onze host Juliani voor het vragen naar de mogelijkheden voor een vegan taart. Ze hadden twee keuzes voor haar en beide mocht ze proeven. Lemon Cheese cake gemaakt met tofu en een pumpkin cake. Bovendien mocht Karina daarna de stukken mee naar huis nemen. Eenmaal thuis liet ze mij degene proeven die ze niet had gekozen, zodat ik van niks wist. Gemeen! Zelf had ze snel de ander opgegeten. De pumpkin cake is standaard met rozijnen, voor mij wilden ze deze wel zonder maken. Ze brengen deze langs op de dag en tijd van jouw voorkeur. Ideaal als je iemand wil verrassen! Zo werd ik op 4 december gewekt met een taart en een kaars voor mijn verjaardag. De taart smaakte zeer goed.

Ben je in Lovina en wil je een vegan cake proeven? Ga dan zeker naar Buda Bakery & Resto. 

Er is meer dan alleen taart…

De volgende dag verraste Karina mij door naar deze plek te gaan voor avondeten. Ze wist hoe overweldigend het uitzicht zou zijn. Ze had namelijk een rondleiding gekregen van de eigenaar tijdens haar bezoek voor de taart. Ook lieten ze haar de vega kaart zien, zodat ze een idee kreeg van de gerechten die ze aanbieden.

Ze leidde mij naar de bakkerij toe. Ik wist niet waar we terecht zouden komen. Het was ergens achteraf in een wijk vol spelende kinderen. Ik dacht waar ze me nu heen brengt. Toen zei ze ‘’stop’’ en stonden we voor een leuke bakkerij midden in een woonwijk. We kwamen binnen en ik dacht: ‘’hier is ze geweest voor mijn taart’’. Op de begane grond is de bakkerij waar geen ruimte is om te zitten. Daarvoor moet je naar de eerste verdieping. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch en avondeten. Ze hebben allerlei leuke zitjes gecreëerd.

Later zijn we ook nog terug komen om alleen wat te drinken en ondertijd te werken. Daarvoor is het ook een leuke tent. Zorg wel dat er een waaier richting jou staat… Maar dat geldt eigenlijk voor alle plekken hier. ?

Wij kozen een tafeltje op het ‘balkon’. Hier hadden we een prachtig uitzicht op de ondergaande zon en de achterliggende berg die we vanuit ons verblijf niet zien. We kregen de kaart en daar stonden niet de gerechten op welke Karina eerder had gezien. Daarom vroeg ze voor de vegetarische kaart. Deze zit er dus niet standaard bij wat stiekem wel een beetje vreemd is.

Rijst, curry’s en naanbrood

Mijn keuze voor deze avond viel op curry marsala met rijst en bonen. Karina koos het naambrood bij haar groene curry. Beide gerechten waren heerlijk. Meestal kiezen we wel iets in die richting om toch een beetje in de Aziatische sfeer te blijven. Ook hebben we nog niet meegemaakt dat het niet goed smaakte. Je hebt natuurlijk altijd je favoriet. Het enige wat ons opvalt zijn de porties. Bij het ene restaurant is het heel veel en bij de ander is het wat kleiner. Maar tot nu toe is niks ons nog tegengevallen. 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: