Home » Aangenaam!

Aangenaam!

Steven Lammertink Trainingskamp Oliva

Welkom! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Voor wie mij nog niet kent, mijn naam is Steven Lammertink, professioneel wielrenner bij de Franse ploeg Vital Concept – B&B Hotels. Wielrennen is niet zoals voetbal, dat je woonachtig bent bij de ploeg. Ik verblijf momenteel in het zonnige Spanje en hier woon ik samen met mijn vriendin.

Op mijn website kom je verhalen tegen over de wedstrijden die ik rijd, ook deel ik andere berichten met jullie. Deze berichten kunnen uiteenlopende thema’s bevatten, van eten tot fiets poetsen.

Passie voor sport.

Vanaf jongs af aan ben ik al sportief. Ik ben begonnen met wielrennen, voor het leggen van een basis voor het schaatsen in de winter. Zoals vele schaatsers doen. Ook heb ik in de zomer geskeelerd, niet alleen trainingen, ook wedstrijden. Daarnaast heb ik als klein jongetje ook nog andere sporten uitgeprobeerd, zoals ieder jongetje wel heeft gevoetbaltd. Hier kon ik dus geen hout van. Verder heb ik ook nog paardgereden, gymnastiek etc. Maar mijn hart ligt bij wielrennen en hier heb ik mij vanaf mijn zeventiende volledig op gefocust.

De race tegen de klok.

Mijn specialiteit is het rijden tegen de klok. Bij de beloften ben ik Europees Kampioen tijdrijden geworden. Daarna ben ik als stagiair begonnen bij LottoNL-Jumbo (waar ik in 2014 al stagair was bij Giant-Shimano) en mocht ik daar een contract tekenen voor 2 jaar. Mijn eerste jaar als Prof kwam hard aan en hier heb ik veel van geleerd. Nu fiets ik alweer een jaar bij de Franse ploeg Vital Concept – B&B Hotels. Een Franse ploeg betekent dat de voertaal in de ploeg ook gewoon Frans is, de meeste mensen binnen de ploeg zijn dan ook Fransen. Ik heb van te voren lessen Frans genomen, zodat ik de taal leerde kennen. Ik kon namelijk voordat ik bij de ploeg tekende, geen enkel woord Frans. Het was in het begin qua taal wel wennen, maar het is een mooie en waardevolle ervaring.  

Richmond – USA – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Steven Lammertink pictured during the Worldchampionships Cycling – Championat du Monde in Richmond – TT – men under 23 – photo’s Wessel van Keuk/Davy Rietbergen/Anton Vos/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2015

Door mijn verhalen te delen op social media en via deze blog, wil ik een ieder motiveren om zijn/haar passie te volgen en natuurlijk een inside te geven in het leven van een topsporter.

Neem vooral eens een kijkje op de website en schroom niet om een berichtje achter te laten.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: